
Една тава целувки става от 2 белтъка. На 1 белтък се слагат 110 грама кристална захар и една супена лъжица вода. Бие се с миксер на водна баня, докато стане хубав твърд сняг. Целувките се правят с лъжичка или със шприц и се нареждат в тава, покрита с хартия. Пече се около 40 минути на 50-60 градуса.
Торта от целувки
30 големи целувки
Маслен крем:
250 г масло, Захар на вкус, 1 лъжица какао
Жълт крем:
6 жълтъка, 100 г пудра захар, Ром, Ванилия
Бял крем:
6 белтъка, 50-60 г пудра захар
Карамел от няколко лъжици захар, които се изсипва на тънка струя в разбитите на твърд сняг белтъци
Правят се кремовете. После се редят последователно няколко реда целувки, които се смачкват, като помежду се мажат с кремовете.
I.ред: 10 целувки смачкани
II.ред: Маслен крем + счукани орехи или бадеми
III.ред: 10 целувки смачкани
IV.ред: Жълт крем
V.ред: 10 целувки смачкани
VI.ред: Маслен крем
VII.ред: Бял крем, с който се покрива и се украсява тортата
Накрая тортата се поръсва с настърган шоколад.