mercoledì 5 dicembre 2007

"Австрийска" торта

300 г масло
8 яйца
100 г стафиди
150 г бадеми, печени и млени
400 г брашно
1 ванилия,
300 г пудра захар

Маслото се избива с повече от половината от захарта до пяна. Прибавят се малко по малко жълтъците, стафидите, бадемите и ванилията. Белтъците се избиват на гъста пяна с останалата захар и се прибавят към горната смес и по малко от брашното, като леко разбъркваме.
Излива се в намазана форма и пече в умерена пещ. Щом се опече, се разрязва по средата, намазва се с мармалад и гарнира с крем “Кристал”.

Крем "Кристал"

300 г прясно мляко
3 белтъка
500 г масло
1 прах ванилия

Млякото, белтъците и захарта се разбиват добре, поставят се на огъня и бъркат да не загорят до завиране. Оставяме да врят още 10 мин. Оставя се да изстине. Отделно се избива маслото върху студена вода до пяна. В него се изсипва по малко от горната смес, после се бърка докато се получи сладък и бял крем.

Nessun commento: