mercoledì 5 dicembre 2007

"Гараш" торта

250 г млени орехи (може лешници),
350 г пудра захар
10-12 белтъка

Захарта и орехите се омесват, прибавяме белтъците и бъркаме докато се образува възрядка каша, разделя се и се пече на 5-6 пласта в умерена пещ. Веднага щом се опекат изваждат се от формата, защото изстинали се трошат, попълват се с крем.

Крем

300 г шоколад
5 жълтъка
500 г захар
1 чаша мляко или млечен каймак

Шоколадът, надробен, млякото, захарта и жълтъците се поставят на огъна и се бъркат, докато заврат (най-много 10 мин.). Поставя се на студено да изстине и се маже. Отгоре тортата се маже с шоколадова глазура и гарнира с останалия крем и бадеми със зелена боя.

Nessun commento: