mercoledì 5 dicembre 2007

"Добуш" торта

200 гр. брашно
200 гр. захар и
10 яйца.

Жълтъците с половината от захарта и 2 лъжици вода се поставят на печката и се бият докато се стоплят, след това се бият до изстиване. Белтъците с останалата захар разбиваме на пяна и прибавяме към жълтъците, като леко разбъркваме, постепенно сипваме и брашното като продължаваме да бъркаме. Сместа се пече на пластове по 1 см. В намазана и добре посипана с брашно форма.

Маслен крем към тортата

500 г масло
500 г захар
150 г шоколад
150 г прясно мляко
2 яйца

Маслото, млякото, захарта, яйцата, шоколада (2-3 лъжици какао) се бият на огъня докато заврат (от 5 до 10 мин.). Сместа се оставя да изстине, като отвреме-навреме се разбърква. С този крем спояваме пластовете, като върху горния изсипваме приготвения карамел.
Преди да се втвърди карамелът, се отделят парчетата с гърба на ножа, намазан с масло.

Карамел

200 г захар се бърка на огъня до тъмно червен цвят, снема се от огъня и се прибавя масло, колкото орех, разбърква се и се изсипва върху тортата.

Nessun commento: