6 яйца,
150 г захар
200 г брашно
кората на един лимон
Към жълтъците се прибавят 100 г от захарта, поставят се на печката и се бият, докато се стоплят, след това се бият до изстиване. Белтъците се избиват с 2 лъжички захар, прибавят се към жълтъците, слага се лимоновата кора, разбърква се леко с 200 г брашно, сместа са сипва в добре намазана форма и се пече в умерена пещ.
Крем за гарниране на тортата
1/4 пудра захар,
1/4 масло,
3 цели яйца,
една ванилия.
Маслото се избива със захарта до пяна, прибавят се едно по едно яйцата и ванилията. В част от крема се прибавят 10 капки зелена боя. Тортата се разрязва през средата и се намазва добре с крема. Преди намазването обаче се транжира със сироп. Отгоре и встрани също се намазва с крем. Гарнира се със зеления крем от който се правят листчета, а от белия цветчета.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento