mercoledì 5 dicembre 2007

Торта “Ден и нощ”

12 яйца,
350 г захар,
400 г брашно,
100 г счукани орехи,
2 супени лъжици какао

Жълтъците със 150 г захар и 3 лъжици вода се бият на огъня до стопляне, Снемат се от огъня и се бият докато изстинат, прибавят се какаото и орехите и три пълни лъжици брашно. Разбърква се и се излива в добре намазана форма и се пече в умерена пещ – това е нощта. А ден получаваме, като разбием на пяна белтъците и останалата захар, прибавяйки настърганата лимонова кора и останалото брашно. Сместа изливаме в намазана форма и печем в умерена пещ. Получените два блата се оставят да изстинат на хладно.

Тортата се гарнира с млечен крем, като единният блат (нощ) транжираме и намазваме с крем, отгоре поставяме другия блат, също намазваме от лицевата страна с крем. С шоколадова глазура се рисува циферблата на часовник

Nessun commento: