mercoledì 5 dicembre 2007

Торта “Стебло”

10 яйца,
250 г захар,
250 г брашно,
2 лъжици какао и
3 лъжици вода

Жълтъците заедно с половината захар и 3 лъжици вода се бият на огъня до затопляне, снемат се от огъня и се бият докато изстинат. Белтъците с останалата захар се бият на гъста пяна. Към жълтъците прибавяме 2 лъжици какао и след това белтъците, като леко разбъркваме. Тази смес изсипваме в тава с правоъгълна форма, постлана с хартия, така че сместа да не бъде по-дебела от 1 см. Пече се в силна пещ около 10 мин.

Върху така опеченото тесто намазваме с жълт крем и навиваме на руло, което оставяме да изстине.

Nessun commento: